Friptura de porc cu sos de mere si busuioc
PrinteazaFriptura de porc cu sos de mere si busuioc din: antricot, sare, piper, mere, miere, rosii, zahar, busuioc, cimbru, ulei.
- 6 felii de antricot cu os
- sare
- piper
- 4-5 mere acrişoare
- 2 roşii
- 3 linguri cu zahăr
- busuioc tocat
- cimbru
- 1 lingură cu miere
- ulei
- 1 cană cu apă
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, uscaţi-o într-un prosop curat, ungeţi-o cu ulei şi miere diluată cu apă, apoi săraţi şi piperaţi fiecare felie. Aşezaţi în tavă antricoatele, alternându-le cu felii de măr şi felii de roşii.
Presăraţi cu zahăr şi puneţi apa, aşezaţi tava la cuptor pentru 1 oră. întoarceţi friptura de două ori şi aşezaţi-o peste mere şi roşii, acestea înmuindu-se mai repede.
Aromatizaţi cu cimbru şi busuioc tocat cu 30 min înainte de a scoate friptura din cuptor.
Serviţi caldă, cu sosul de mere şi roşii, cu pâine proaspătă şi vin alb demisec.
Pofta buna!