Friptura de porc cu sos de mere si busuioc

Printeaza

Friptura de porc cu sos de mere si busuioc din: antricot, sare, piper, mere, miere, rosii, zahar, busuioc, cimbru, ulei.

Ingrediente:Friptura de porc cu sos de mere si busuioc

  • 6 felii de antricot cu os
  • sare
  • piper
  • 4-5 mere acrişoare
  • 2 roşii
  • 3 linguri cu zahăr
  • busu­ioc tocat
  • cimbru
  • 1 lingură cu miere
  • ulei
  • 1 cană cu apă

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, uscaţi-o într-un prosop curat, ungeţi-o cu ulei şi miere diluată cu apă, apoi săraţi şi piperaţi fiecare felie. Aşezaţi în tavă antricoatele, alternându-le cu felii de măr şi felii de roşii.

Presăraţi cu zahăr şi puneţi apa, aşezaţi tava la cuptor pentru 1 oră. întoarceţi friptura de două ori şi aşezaţi-o peste mere şi roşii, acestea înmuindu-se mai repede.

Aromatizaţi cu cimbru şi busuioc tocat cu 30 min înainte de a scoate friptura din cuptor.

Serviţi caldă, cu sosul de mere şi roşii, cu pâine proas­pătă şi vin alb demisec.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.