Friptura de porc cu sos la cuptor
PrinteazaFriptura de porc cu sos la cuptor din: carne de porc, apa, vin, ulei, morcovi, mazare, fasole, faina, cartofi, patrunjel, unt, condiment.
- 1 kg carne de porc
- 300 ml apă
- 100 ml vin
- 200 ml ulei
- 400 g morcovi
- 300 g mazăre
- 300 g fasole
- 100 g făină
- 1 kg cartofi
- 1 legătură pătrunjel
- 150 g unt
- 10 g condiment legume
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai în 8 felii. Baţi uşor carnea cu ciocanul de şniţele, apoi o treci prin făină şi o prăjeşti în jumătate din cantitatea de ulei.
Fierbi legumele şi apoi le pui într-un vas, împreună cu carnea. Pui apa la fiert împreună cu condimentul şi, după ce a dat în 2-3 clocote, amesteci cu făina rămasă, dizolvată în prealabil cu câteva linguri de apă rece.
Adaugi vinul şi restul de ulei şi fierbi timp de 10 minute, amestecând bine. Sosul obţinut îl torni peste friptură şi legume şi introduci tava în cuptor, pentru aproximativ 20 de minute.
Serveşti friptura cu pătrunjel tocat, presărat la final.
Friptura de porc cu sos la cuptor
Pofta buna!