Friptură de porc cu sumac

Printeaza

Friptură de porc cu sumac din: cotlet de porc, cartofi, ceapa, rosii cherry, sumac, piper rosu, ulei si sare.

Ingrediente:Friptura_de_porc_cu_sumac

  • 1 cotlet de porc
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 10 rosii cherry
  • 1 lingurita cu sumac
  • piper rosu
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune şase linguri cu ulei într-o tigaie, taie cotletul în felii groase de un deget, rumeneşte-le rapid pe ambele părţi, scoate-le şi aranjează-le într-o tavă de copt. Sărează-le puţin.

In uleiul rămas, căleşte ceapa curăţată şi tăiată în felii. Când ceapa a devenit sticloasă, adaugă sumacul, o jumătate de linguriţă cu piper roşu zdrobit între degete şi un pahar cu apă. Lasă totul să dea în câteva clocote.

Intre timp, curăţă cartofii şi taie-i în sferturi (dacă nu sunt mici), spală roşiile şi taie-leîn două. Pune cartofii şi roşiile în tavă, lângă carne.

Toarnă sosul de ceapă peste came, adaugă câteva linguri cu apă şi stropeşte cartofii cu puţin ulei. Dă la cuptor 30 de minute.

Friptură de porc cu sumac

Friptura_de_porc_cu_sumac

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. De friptura de porc am auzit, de sumac n-am auzit

  2. Bun, bun. Mai citeste daca -ai auzit de sumac, poate mai afli cate ceva 😉

  3. Friptura de porc arata demential

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.