Friptura de porc cu umplutura de salvie si ceapa si cu sos
PrinteazaFriptura de porc cu umplutura de salvie si ceapa si cu sos din: ulei de masline, ceapa, salvie, pesmet, carnati, cotlet de porc, faina, supa de pui, cidru.
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă tocată fin
- câteva frunze de salvie rupte în bucăţi
- 25g de pesmet
- carnea de la 4 cârnaţi de bună calitate
- 1,6kg cotlet de porc, cu şorici, dezosat
- 2 linguri de făină normală
- 400ml supă de pui sau de vită
- 100ml de cidru
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa 5 minute până se înmoaie. Se ia de pe foc. Odată răcită, se transferă într-un bol şi se amestecă împreună cu salvia, pesmetul, carnea de cârnaţi şi un pic de sare şi piper.
Se fac crestături pe suprafaţa şoriciului cu un cuţit ascuţit. Se face o tăietură de-a lungul cotletului, astfel încât acesta să arate ca o carte deschisă, şi se umple cu amestecul de cârnaţi. Se închide la loc şi se leagă cu sfoară. Se cântăreşte, pentru a şti cât timp trebuie ţinut la cuptor.
Se încălzeşte cuptorul la 240° C/gaz 9. Cotletul rulat şi legat se freacă peste tot cu sare şi piper şi se pune într-o tavă. Se coace 25 de minute, apoi se scade temperatura la 180° C/gaz 4 şi se coace câte 20 de minute pentru fiecare 450g.
Se transferă pe un platou, se acoperă cu folie şi se lasă să se odihnească până când e gata sosul.
Se scoate grăsimea din tavă cu o lingură şi se lasă zeama de la carne.
Se pune tava pe foc sau se transferă zeama într-o tigaie. Se adaugă făina şi se amestecă 1 minut, după care se toarnă supa şi cidrul şi se lasă la fiert câteva minute. Se strecoară într-o cană. Se serveşte cotletul tăiat felii, cu şorici, alături de cartofi, sos şi legume.
Pofta buna!