Friptura de porc cu usturoi la gratar
PrinteazaFriptura de porc cu usturoi la gratar din: carne de porc, ulei, sare, cimbru, usturoi, mustar.
- 6 felii de carne macră de la ceafă sau de muşchi
- 1 lingură cu ulei
- sare
- cimbru
- usturoi
- muştar
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, ştergeţi-o cu un prosop curat, bateţi uşor fiecare felie cu lama cuţitului, ungeţi-o cu ulei şi muştar, apoi puneţi-o pe grătar.
Puneţi grătarul special pe cărbuni, protejaţi grătarul aragazului cu o cratiţă cu apă pusă dedesubt.
Săraţi friptura şi parfumaţi-o cu cimbru când este aproape gata, altfel se întăreşte dacă faceţi friptura la aragaz şi-şi pierde sucul şi savoarea.
Serviţi cu mujdei de usturoi şi legume piure, lângă pâine proaspătă şi vin roşu.
Pofta buna!