Friptura de porc cu usturoi
PrinteazaFriptura de porc cu usturoi din: carne de porc, patrunjel, sunca, ulei, usturoi, smantana, lapte, sare, piper.
- 1,5 kg carne de porc fără os
- sare
- piper
- 2 legături pătrunjel
- 150 g şuncă
- 3 linguri ulei
- 3 căpăţâni de usturoi
- 300 g smântână
- 125 ml lapte
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 200 de grade. Se spală carnea, se şterge, se taie pe lungime până la 2 cm şi se depliază. Se sărează şi se piperează.
Se spală pătrunjelul, se scutură şi se toacă. Jumătate se repartizează deasupra cărnii. Se aşază şi şunca, se rulează şi se fixează cu aţă. Se prăjeşte bine în ulei încins, de jur împrejur.
Se condimentează cu sare şi piper şi se dă la cuptor timp de circa 75 minute, întorcându-se o singură dată. Căpăţânile de usturoi se pun la cuptor 30-45 minute, în funcţie de mărime, până ce se înmoaie.
Se scot căpăţânile de usturoi din cuptor, se despart căţeii şi se pisează. Se amestecă împreună cu brânză, lapte şi restul de pătrunjel. Se condimentează.
Se scoate friptura din cuptor şi se lasă să se răcească; se îndepărtează aţa, apoi friptura se taie felii şi se serveşte cu crema de usturoi.
Friptura de porc cu usturoi
Pofta buna!