Friptura de porc cu vin

Printeaza

Friptura de porc cu vin din: ceafa de porc, cartofi, ardei, ceapa, usturoi, busuioc, cimbru, chilli, vin, zeama de lamaie, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Friptura de porc cu vin

  • 2-3 cefe de porc dezosate
  • 3-4 cartofi
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapă
  • 4-5 căţei usturoi
  • 1 linguriţă busuioc
  • 1 linguriţă cimbru
  • 1 linguriţă fulgi de chilli
  • 200 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • ulei
  • zeama de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi bine legumele şi le tai după preferinţă. Speli şi carnea, o tamponezi cu un şervet şi o dai cu sare şi piper.

Legumele tăiate le amestec toate între ele, le potriveşti de sare şi piper, adaugi fulgii de chilli, busuiocul şi cimbrul, apoi ulei şi zeama de lămâie. Amesteci bine, apoi le pui într-un vas termorezistent dat cu puţin ulei, iar deasupra aşezi bucăţile de carne.

Torni vinul alb şi completezi cu apă, cât să acopere puţin legumele şi carnea. Dai la cuptor 50-60 de minute, până s-au rumenit toate, amestecând din când în când.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.