Friptura de porc cu vinete si cartofi

Printeaza

Friptura de porc cu vinete si cartofi din: cartofi, vanata, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, cimbru, rosii, nuci.

Ingrediente:Friptura de porc cu vinete si cartofi

  • 600 g cartofi
  • 1 vanata
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 rosii
  • 1 lingura de nuci taiate

 

Mod de preparare:

Se spala cartofii si vanata. Cartofii se curata de coaja, apoi se taie toate legumele in cubulete. Rozmarinul, spalat si zvantat, se alege si se taie marunt.

Se prajesc vinetele in 3 linguri de untdelemn incins, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru, dupa care se scot din tigaie. In locul lor, se pun cartofii si rozmarinul si se prajesc, amestecand intruna.

Se adauga rosiile, taiate marunt, si se lasa sa fiarba la foc mic, circa 15 minute (cu capac).

Se sareaza, se pipereaza.Se spala carnea, se zvanta si se prajeste in untdelemnul ramas, circa 5 minute.

Cand e aproape gata, se adauga nucile taiate si se lasa si ele sa se prajeasca usor.

Friptura se serveste cu garnitura de vinete si cartofi cu rosii. Deasupra se presara rozmarin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.