Friptura de porc in forma de coroana

Printeaza

Friptura de porc in forma de coroana din: costita de porc, usturoi, ulei, cimbru, piper, chimion, coriandru, sare.

Ingrediente:Friptura de porc in forma de coroana

  • 2 bucăţi întregi de costiţă de porc (aproximativ 4-5 kilograme, în total 14-16 bucăţi)
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 2 linguriţe de cimbru uscat
  • 1/2 linguriţă de piper negru
  • 1/2 linguriţă de chimion
  • 1/4 linguriţă de coriandru măcinat
  • 1 1/2 linguriţă de sare

 

Mod de preparare:

In primul rând, curăţaţi carnea de pe oase cu un cuţit special, perforaţi-o între coaste, apoi tăiaţi vertebrele folosind un satâr de bucătărie.

Faceţi o tăietură adâncă de 3-4 cm de-a lungul coastelor şi îndepărtaţi excesul’jie carne dintre coaste, cu grijă, ca să nu tăiaţi fileul.

Curăţaţi oasele cu un cuţit mic şi înfăşuraţi fiecare vârf în folie pentru a nu se arde.

Combinaţi toate condimentele cu usturoiul tocat şi uleiul de măsline şi ungeţi carnea cu acest amestec.

Prindeţi coastele „roată” în jurul cărnii, pentru a crea forma de coroană, apoi legaţi totul cu sfoară alimentară, pentru a-şi păstra forma. Puneţi carnea cu oasele în sus, într-o tavă cu grătar. Introduceţi pentru două ore în cuptorul preîncălzit la 160°C, iar apoi măriţi la 180°C şi mai lăsaţi încă 45 de minute.
6. îndepărtaţi folia de aluminiu şi sfoara de bucătărie şi tăiaţi friptura în felii.

Serviţi imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.