Friptura de porc in forma de coroana
PrinteazaFriptura de porc in forma de coroana din: costita de porc, usturoi, ulei, cimbru, piper, chimion, coriandru, sare.
- 2 bucăţi întregi de costiţă de porc (aproximativ 4-5 kilograme, în total 14-16 bucăţi)
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline extra virgin
- 2 linguriţe de cimbru uscat
- 1/2 linguriţă de piper negru
- 1/2 linguriţă de chimion
- 1/4 linguriţă de coriandru măcinat
- 1 1/2 linguriţă de sare
Mod de preparare:
In primul rând, curăţaţi carnea de pe oase cu un cuţit special, perforaţi-o între coaste, apoi tăiaţi vertebrele folosind un satâr de bucătărie.
Faceţi o tăietură adâncă de 3-4 cm de-a lungul coastelor şi îndepărtaţi excesul’jie carne dintre coaste, cu grijă, ca să nu tăiaţi fileul.
Curăţaţi oasele cu un cuţit mic şi înfăşuraţi fiecare vârf în folie pentru a nu se arde.
Combinaţi toate condimentele cu usturoiul tocat şi uleiul de măsline şi ungeţi carnea cu acest amestec.
Prindeţi coastele „roată” în jurul cărnii, pentru a crea forma de coroană, apoi legaţi totul cu sfoară alimentară, pentru a-şi păstra forma. Puneţi carnea cu oasele în sus, într-o tavă cu grătar. Introduceţi pentru două ore în cuptorul preîncălzit la 160°C, iar apoi măriţi la 180°C şi mai lăsaţi încă 45 de minute.
6. îndepărtaţi folia de aluminiu şi sfoara de bucătărie şi tăiaţi friptura în felii.
Serviţi imediat.
Pofta buna!