Friptura de porc in sos dulce acrisor
PrinteazaFriptura de porc in sos dulce acrisor din: carne de porc, apa, sare, piper, ulei, usturoi, pasta de tomate, otet, ulei, zahar, boabe de mustar, dafin, oregano.
- 4 felii de carne de porc (de preferinţă cotlete)
- 1 ceaşcă cu apă
- sare
- piper negru măcinat
- puţin ulei
- 2-3 căţei de usturoi
Pentru sos:
- 4 linguri cu pastă de tomate
- 2 linguriţe oţet
- 1 linguriţă apă
- 2 linguri ulei
- 1 lingură zahăr
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă boabe de muştar
- 1 linguriţă boabe de piper negru
- 2 foi de dafin
- oregano uscat mărunţit
Mod de preparare:
Presari feliile de carne de porc cu sare şi piper, apoi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu ulei şi torni o ceaşcă de apă. Presari în tavă şi căţeii de usturoi tăiaţi feliuţe, apoi dai vasul la cuptorul preîncălzit la 225°C, pentru 35 de minute. La jumătatea timpului, întorci friptura.
Pregăteşti sosul aşa:
Fierbi toate ingredientele la foc mediu, timp de 5-7 minute. Când e gata friptura, torni sosul peste carne, în tavă şi mai laşi 10 minute preparatul în cuptor. Serveşti friptura de porc cu garnitura favorită, alături de bere sau vin roşu.
Pofta buna!