Friptura de porc in sos picant
PrinteazaFriptura de porc in sos picant din: pulpa de porc, condimente, ardei, rosii, ulei, ceapa, chilli, verdeata, sare, piper.
- 700 g pulpă de porc
- condimente pentru friptură
- un ardei gras roşu
- 2 ardei iuţi
- 4 roşii bine coapte
- 3-4 linguri ulei
- o ceapă
- sare
- piper
- chilli
- verdeaţă
Mod de preparare:
Se unge bine pulpa de porc cu condimente pentru friptură şi ulei şi se ţine 30 de minute acoperită, după care se dă la cuptor până se rumeneşte frumos, stropind-o din când în când, cu câte o lingură de apă sau vin.
Intr-o tigaie, se călesc în ulei ceapa, ardeiul gras şi ardeii iuţi tăiaţi rondele, iar când încep legumele să sticlească, se pun roşiile decojite şi date prin răzatoare, sare, după gust, verdeaţă, piper şi chilii.
Se lasă să fiarbă la foc mic, până când scade sucul lăsat de la roşii. Se scoate carnea de la cuptor, se porţionează şi se serveşte alături de sos.
Pofta buna!