Friptura de porc in vas de lut
PrinteazaFriptura de porc in vas de lut din: spata de porc, morcovi, usturoi, ceapa verde, lamaie, cimbru, chimion, ienibahar, ardei iute, ulei, sare, piper, varza murata, sunca, smantana, ceapa, dafin, chimen, ulei.
- 4 bucăţi de spată de porc fără os
- 4 morcovi
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură de ceapă verde sucul şi coaja de la o lămâie
- 3 fire de cimbru
- 1/2 linguriţă de chimion
- 2 boabe de ienibahar
- 1 linguriţă de ardei iute roşu 60 ml ulei
- sare de mare şi piper negru după gust
Pentru garnitură:
- 600 g varză murată
- 120g şuncă afumată
- 150 ml smântână
- 1 ceapă
- 1 frunză de dafin
- 1/2 linguriţă de chimen măcinat
- 1 lingură de ulei
Mod de preparare:
Presaţi carnea cu degetele. Marinaţi-o pentru cel puţin o oră într-un amestec de ceapă verde tocată, sucul şi coaja de lămâie, chimion, ienibaharul zdrobit, frunzele de cimbru, ardeiul iute, usturoiul zdrobit, ulei, sare şi piper.
Cu ajutorul unui dispozitiv de curăţat legume, tăiaţi morcovii în fâşii ce vor fi aranjate pe fundul vasului de lut. Apoi puneţi carnea, iar deasupra turnaţi marinada. Acoperiţi cu capac şi introduceţi în cuptorul preîncălzit la 190°C, pentru o oră.
Tocaţi ceapa şi sotaţi-o în ulei, până când se cara- melizează, după care adăugaţi şunca tăiată în fâşii, lăsând-o la prăjit până când devine maronie.
La final, adăugaţi varza murată tocată mărunt şi frunza de dafin. Lăsaţi tigaia la foc mic timp de 15 minute, iar apoi aromaţi cu chimen. Turnaţi smântână şi lăsaţi garnitura să se îngroaşe.
Serviţi carnea pe pat de mâncare de varză.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/friptura-de-porc-in-vas-de-lut html