Friptură de porc la cuptor cu sos de mere si coacăze
PrinteazaFriptură de porc la cuptor cu sos de mere si coacăze din: jeleu de mere, zeama de lamaie, piper rosu, unt, mar, coacaze, cimbru, rozmarin, unt, miere.
- 4 linguri jeleu de mere
- 4 linguri zeamă de lămâie
- un praf de piper roşu
- 1,5 kg pulpă de porc cu şorici
- 2 linguri unt topit
- 1 măr
- o mână de coacăze
- 1 fir de cimbru si rozmarin
- 2 linguri unt
- 2 linguri miere
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 7/200 grade C. Intr-un vas, pe foc, încălzeşte jeleul de mere, adaugă zeama de lămâie şi piperul roşu. Şterge carnea cu hârtie absorbantă şi crestează şoriciul romboidal.
Intr-un vas, pe foc, încinge untul topit şi rumeneşte carnea uniform, pe toate părţile. Pune-o în tava de friptură şi unge-o cu amestecul de jeleu. Adaugă 200 ml apă şi dă la cuptor 90 de ninute, având grijă să ungi, din cfnd în cândl, friptura cu sosul din tava.
Intre timp, curăţă mărul de coajă, taie-1 în sferturi şi îndepărtează cu grijă căsuţa seminţelor. Spală coacăzele sub jet de apă rece. Intr-un vas, pe foc, topeşte untul şi sotează mărul şi coacăzele.
Mărunţeşte rozmarinul şi cimbrul şi adaugă-le în vas, peste măr şi coacăze, împreună cu mierea. Ţine ingredientele pe foc până când fructele se caramelizează uşor. Serveşte friptura de porc, tăiată felii, cu adaos de sos de mere si coacăze.
Friptură de porc la cuptor cu sos de mere si coacăze
Pofta buna!