Friptură de porc la tavă
PrinteazaFriptură de porc la tavă din: pulpa de porc, vin, usturoi, bulion, condimente, marar, ulei.
Ingrediente:
- 172 kg pulpă de porc
- 1 pahar vin alb
- 3 căţei de usturoi
- 2-3 roşii din bulion
- condiment pentru friptură de porc
- 1 legătură mărar
- ulei
Mod de preparare:
Tai carnea felii potrivite, le aşezi într-o tavă, apoi pregăteşti sosul: tai mărunt roşiile, le amesteci cu condimentul special Fain condiment pentru friptura de porc, vinul, usturoiul pisat, mărarul tocat, 1 ceaşcă de apă şi 2 linguri ulei.
Torni sosul peste carne şi dai friptura la cuptor, la foc mic, pentru 35 de minute. Din când în când acoperi carnea cu sosul din tavă şi după ce s-a pătruns bine, scoţi friptura pe un platou şi o aduci la masă cu piure de cartofi şi salată asortată alături sau cu legume sotate.
Pofta buna!