Friptura de porc marinata
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de porc marinata, smantana, faina, sare, vin alb, otet, ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, foi de dafin, telina si boabe de piper.
- 1,500 kg pulpă de porc
- smântână
- făină
- sare
Ingrediente marinată :
- 1/4 l vin alb
- 1/4 l oţet
- 2 cepe
- 1 morcov
- pătrunjel
- 1 căţel de usturoi
- 2-3 foi dafin
- 1/2 ţelină
- câteva boabe piper
Mod de preparare:
Fierbi toate ingredientele pentru marinată. Torni deasupra cărnii şi se ţine o zi într-un vas de pământ.
Cu 3 ore înainte de masă, se scoate carnea şi se pune la cuptor. Când s-a rumenit, torni marinata deasupra ei şi mai laşi încă 1 oră.
Când friptura este gata, ţii la cald, timp în care sosul din tavă îl amesteci cu o ceaşcă de smântână şi o linguriţă de făină, după care o laşi să dea în clocot, iar pasta obţinută o dai prin sită. Friptura caldă o serveşti cu respectivul sos, deasupra.
Pofta buna!