Friptura de porc marinata

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de porc marinata, smantana, faina, sare, vin alb, otet, ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, foi de dafin, telina si boabe de piper.

Ingrediente: Friptura de porc marinata

  • 1,500 kg pulpă de porc
  • smântână
  • făină
  • sare

Ingrediente marinată :

  • 1/4 l vin alb
  • 1/4 l oţet
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • pătrunjel
  • 1 căţel de usturoi
  • 2-3 foi dafin
  • 1/2 ţelină
  • câteva boabe piper

Mod de preparare:

Fierbi toate ingredientele pentru marina­tă. Torni deasupra cărnii şi se ţine o zi într-un vas de pământ.

Cu 3 ore înainte de masă, se scoate carnea şi se pune la cuptor. Când s-a rumenit, torni marinata deasupra ei şi mai laşi încă 1 oră.

Când friptura este gata, ţii la cald, timp în care sosul din tavă îl amesteci cu o ceaşcă de smântână şi o linguriţă de făină, după care o laşi să dea în clocot, iar pasta obţinută o dai prin sită. Friptura caldă o serveşti cu respectivul sos, deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.