Friptura de porc picanta, cu cidru
PrinteazaFriptura de porc picanta, cu cidru din: ceapa, morcovi, telina, salvie, ulei de masline, bacon, dafin, carne de porc, scortisoara, faina, pasta de tomate, paprika, supa de pui sau de porc, cidru.
- 1 ceapă mare, curăţată şi tăiată în bucăţi mai mari
- 2 morcovi, tăiaţi în felii subţiri
- 2 tulpini de ţelină, feliate
- 6 frunze de salvie, rupte
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 200 g bacon afumat
- 900 g carne de porc de la umăr, tăiată în bucăţi
- 3 frunze de dafin
- 1 băţ de scorţişoară
- 1 lingură cu vârf cu făină
- 2 linguri cu pastă de tomate
- 1 linguriţă cu paprika afumată
- 200 ml supă fierbinte de pui sau de porc
- 500 ml cidru
Mod de preparare:
Prăjeşte ceapa, morcovii, ţelina şi salvia în ulei, la foc mediu, timp de 10 minute, până se înmoaie. Scoate-le pe un platou. Pune baconul în tigaie şi prăjeşte-l 5 minute, scoate-l, apoi pune carnea şi băţul de scorţişoară. Prăjeşte 5-7 minute, până când carnea s-a rumenit. Presară făina şi mai prăjeşte 2 minute.
Adaugă pasta de tomate şi paprika, apoi pune în tigaie legumele prăjite. Toarnă cidrul şi supa, lasă să dea în fiert, acoperă şi lasă să fiarbă la foc mic timp de 1 oră, amestecând mereu, la capacul şi mai lasă să fiarbă 45 de minute, amestecând ocazional, până când sosul se îngroaşă şi carnea s-a fiert.
Asezonează după gust. Serveşte cu piure de cartofi şi salată.
Friptura de porc picanta, cu cidru
Pofta buna!