Friptură de porc suculentă
PrinteazaFriptură de porc suculentă
Ingrediente:
- 1 kg spată de porc cu şorici
- sare, piper
- 1 lingură ulei
- 5 cepe
- 1/4 legătură cimbru
- 1 crenguţă rozmarin
- 7 mere
- 125 ml cidru (vin siec din mere)
- 2 linguri dulceaţă de caise
- 1 lingură amidon
Preparare:
Incingeţi cuptorul la 200°C. Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie. Crestaţi şoriciul cu un cuţit. Frecaţi-l bine cu sare şi piper.
Prăjiţi carnea în ulei, pe ambele părţi şi aşezaţi-o într-o tavă. Daţi carnea la cuptor circa 2 ore. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o felioare. Curăţaţi verdeaţa şi tocaţi-o mărunt. După 1 oră la cuptor, adăugaţi ceapa peste carne şi lăsaţi-o circa 10 minute până capătă o culoare maronie.
Spălaţi merele, curăţaţi-le, tăiaţi-le în patru şi îndepărtaţile seminţele. Adăugaţi rozmarinul şi cimbrul peste friptură. Turnaţi vinul şi adăugaţi merele, încorporaţi dulceaţa de caise şi coaceţi alte 40-50 de minute.
Luaţi friptura din tavă şi păstraţi-o puţin în cuptorul cald. Legaţi sosul cu amidon şi serviţi-l cu merele alături de friptură. Ornaţi-o cu verdeaţă. Pentru garnitură, pregătiţi cartofi la cuptor.
Friptură de porc suculentă
Pofta buna!
Ah, ce bine arata. Pe langa peste, friptura de porc imi place cel mai mult. Eu prefer ceafa de porc.