Friptura de porc umpluta cu spanac si mustar

Printeaza

Friptura de porc umpluta cu spanac si mustar din: carne de porc cu os, untură de porc, ceapă,  usturoi, muştar de Dijon, slăninuţă împănată, frunze de spanac, cartofi, mere.

Ingrediente:Friptura_de_porc_umpluta_cu_spanac_si_mustar

  • 1400 g carne de porc cu os
  • 2 linguri untură de porc
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri muştar de Dijon
  • 100 g slăninuţă împănată
  • 2 legături frunze de spanac
  • 8 cartofi
  • 2 mere mari

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190 °C. Se fasonează carnea pen­tru ruladă sau se cere acest serviciu la măcelărie.

Bucata de carne plată se sărează, se piperează şi se unge cu muştar. Se încinge jumătate din cantitatea de untură şi se prăjeşte ceapa tocată şi us­turoiul: se lasă să se răco­rească puţin.

Peste muştar se aşază felii de slăninuţă şi frunze de spanac; se acoperă cu un strat de ceapă şi usturoi căli­te şi se rulează; se leagă ru­lada cu aţă de bucătărie.

Intr-o cratiţă sau formă care se se poate da la cuptor se încinge restul de untură şi se frige rulada de jur-împrejur, la foc iute.

Se aşază ală­turi cartofi curăţaţi şi merele decojite şi tăiate sferturi. Se acoperă vasul cu un capac şi se aşază în cuptor.

După primele 30 min. de coacere, se scoate capacul şi se mai coace cca 20 min. Se scoate carnea din vas şi se lasă să se odihnească pe un fund de lemn 10 min.

Se taie apoi rulada felii şi se serveşte cu cartofi şi mere; se toarnă deasupra sosul.

Friptura de porc umpluta cu spanac si mustar

Friptura_de_porc_umpluta_cu_spanac_si_mustar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.