Friptură de porumbel cu garnitură de ciuperci şi cartofi
PrinteazaFriptură de porumbel cu garnitură de ciuperci şi cartofi: porumbei, costita afumata, ciuperci, cartofi, unt, untura, vin, patrunjel verde, sare, piper.
- 3 porumbei mai măricei
- 300 g costiţă afumată
- 300 g ciuperci proaspete sau din conservă
- 1 kg cartofi
- 50 g unt
- 2-3 linguri untură
- 50 ml vin
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Porumbeii îi cureţi, îi speli, le introduci picioarele în interior (în tăietura făcută pentru a scoate măruntaiele), întorci aripioarele spre spate, presari cu sare şi piper şi îi prăjeşti înăbuşit cu unt, la cuptor.
Ciupercile şi cartofii le cureţi, le speli şi le tai în cubuleţe, apoi le prăjeşti separat în untură încinsă, împreună cu fâşii de costiţă.
După ce le-ai prăjit, pui cartofii şi ciupercile într-un vas, adaugi vinul şi sosul format la friptura porumbeilor, strecurat prin sită. Laşi să fiarbă 7-8 minute. Porumbeii bine rumeniţi îi tai în două şi ii serveşti imediat cu garnitura de mai sus.
Pofta buna!