Friptură de porumbel cu garnitură de ciuperci şi cartofi

Printeaza

Friptură de porumbel cu garnitură de ciuperci şi cartofi: porumbei, costita afumata, ciuperci, cartofi, unt, untura, vin, patrunjel verde, sare, piper.

Ingrediente:Friptură de porumbel cu garnitură de ciuperci şi cartofi

  • 3 porumbei mai măricei
  • 300 g costiţă afumată
  • 300 g ciuperci proaspete sau din conservă
  • 1 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri untură
  • 50 ml vin
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Porumbeii îi cureţi, îi speli, le introduci picioarele în interior (în tăietura făcută pentru a scoate mărunta­iele), întorci aripioarele spre spate, presari cu sare şi piper şi îi prăjeşti înăbuşit cu unt, la cuptor.

Ciuper­cile şi cartofii le cureţi, le speli şi le tai în cubuleţe, apoi le prăjeşti separat în untură încinsă, împreună cu fâşii de costiţă.

După ce le-ai prăjit, pui cartofii şi ciupercile într-un vas, adaugi vinul şi sosul format la friptura porumbeilor, strecurat prin sită. Laşi să fiar­bă 7-8 minute. Porumbeii bine rumeniţi îi tai în două şi ii serveşti imediat cu garnitura de mai sus.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.