Friptură de pui cu galuşte de conopidă
PrinteazaFriptură de pui cu galuşte de conopidă
- 4 pulpe de pui
- ulei
- piper
- 1 ceaşcă vin alb
Pentru găluşte ai nevoie de:
- 1 conopidă
- 2 ouă
- 150 ml lapte
- 100 g unt
- 2 linguri griş
- 1 ceapă
- 3 linguri pesmet
- sare
Mod de preparare:
Cureţi foarte bine carnea, o treci printr-un jet de apă şi presari sare şi piper după care o pui într-o tavă cu puţin ulei, torni vinul şi dai la cuptor pentru 30 de minute.
Intre timp pregăteşti găluştele şi procedezi astfel: Speli bine conopida, o rupi bucheţele pe care le pui la fiert în apă cu sare. Fierbi apoi laptele cu grisul până se îngroaşă şi când e gata îl laşi să se răcească.
Il amesteci apoi cu gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă. Scurgi bine de apă conopida fiartă, o pasezi şi o amesteci cu grisul fiert.
Cureţi şi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în puţin unt şi o adaugi în compoziţia de conopidă împreună cu pesmetul, sare şi piper după gust. Pui la fiert apă cu sare, formezi găluştele din compoziţia pregatita si le pui la fiert numai in momentul in care clocoteste apa.
Cand sunt gata si galustele si friptura le asezi pe un platou, le stropesti cu putin unt si le presari cu verdeata.
Friptură de pui cu galuşte de conopidă
Poftă bună!