Friptura de pui cu guacamole
PrinteazaFriptura de pui cu guacamole din: ulei, piept de pui, rosii, ceapa, chilli, Tabasco, lime, avocado, coriandru, busuioc, patrunjel.
- 4 linguri ulei de măsline
- 6 piepţi de pui, cu tot cu piele
- 4 roşii mari coapte, tăiate în bucăţi de 2cm
- 1 ceapă roşie mică, tăiată fin
- 1 ardei chilii roşu lung, fără seminţe, tăiat fin
- 1/2 linguriţă de Tabasco
- sucul de la 2 lime, plus câteva lime tăiate în sferturi, pentru servire
- 2 fructe de avocado mari, coapte
- frunzele culese şi tocate de la 80g de coriandru
- 20g de busuioc
- o mână de pătrunjel
Mod de preparare:
Se freacă puiul peste tot cu 1 lingură de ulei şi se asezonează. Se ţine pe grătar aproximativ 25 de minute, la foc mediu, întorcându-l la fiecare 5 minute, până când pielea este rumenită şi carnea făcută.
Se lasă deoparte câteva minute.
Se aşază roşiile şi ceapa într-un bol, se asezonează. Se adaugă uleiul de măsline rămas, chilii, Tabasco şi sucul de la o lime.
Se face un piure din avocado, se amestecă cu sucul de lime rămas şi cu mixul de roşii, apoi se adaugă ierburile. Puiul se feliază şi se serveşte cu guacamole şi sferturi de lime stoarse pe deasupra.
Pofta buna!