Friptura de pui cu piersici

Printeaza

Friptura de pui cu piersici din: pui, usturoi, rosii, ardei, piersici, ulei, coniac, cimbru, rozmarin, sare, piper, boia.

Ingrediente:Friptura de pui cu piersici

  • 1 pui mare (1,5-1,8 kg)
  • 4 căţei de usturoi curăţaţi
  • 2 roşii spălate şi curăţate de cotoare
  • 2 ardei graşi curăţaţi şi spălaţi
  • 3 piersici spălate şi curăţate de sâmburi
  • 1/2 pahar cu ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri de coniac
  • 1 fir de cimbru
  • 2-3 fire de rozmarin proaspăt
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1/2 linguriţă cu boia dulce
  • 1/2 linguriţă cu piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Taie bucăţi mărişoare puiul.

Pisează usturoiul apoi amestecă-l cu condimentele şi ierburile aromate cărunţite. Adaugă coniacul şi două linguri cu ulei. Freacă bucăţile de pui cu acest amestec, apoi lasă-le la rece timp de 45-60 de minute.

In timp ce puiul se marinează, taie roşiile felii, ardeii bucăţi mari, iar piersicile în sferturi.

Incinge cuptorul la 180°C.

Scoate bucăţile de pui din frigider şi rumeneşte-le la foc iute, intr-o tigaie cu ulei încins. Scoate-le si pastrează-le într-o farfurie caldă.

Aşază ardeii şi piersicile într-o tavă mică, apoi pune bucăţile de pui deasupra. Tapetează cu felii de roşii, acoperă tava cu folie de aluminiu, introdu în cuptor şi coace timp de 40-45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.