Friptura de pui cu piersici
PrinteazaFriptura de pui cu piersici din: pui, usturoi, rosii, ardei, piersici, ulei, coniac, cimbru, rozmarin, sare, piper, boia.
- 1 pui mare (1,5-1,8 kg)
- 4 căţei de usturoi curăţaţi
- 2 roşii spălate şi curăţate de cotoare
- 2 ardei graşi curăţaţi şi spălaţi
- 3 piersici spălate şi curăţate de sâmburi
- 1/2 pahar cu ulei de floarea-soarelui
- 2 linguri de coniac
- 1 fir de cimbru
- 2-3 fire de rozmarin proaspăt
- 1 linguriţă cu sare
- 1/2 linguriţă cu boia dulce
- 1/2 linguriţă cu piper negru măcinat
Mod de preparare:
Taie bucăţi mărişoare puiul.
Pisează usturoiul apoi amestecă-l cu condimentele şi ierburile aromate cărunţite. Adaugă coniacul şi două linguri cu ulei. Freacă bucăţile de pui cu acest amestec, apoi lasă-le la rece timp de 45-60 de minute.
In timp ce puiul se marinează, taie roşiile felii, ardeii bucăţi mari, iar piersicile în sferturi.
Incinge cuptorul la 180°C.
Scoate bucăţile de pui din frigider şi rumeneşte-le la foc iute, intr-o tigaie cu ulei încins. Scoate-le si pastrează-le într-o farfurie caldă.
Aşază ardeii şi piersicile într-o tavă mică, apoi pune bucăţile de pui deasupra. Tapetează cu felii de roşii, acoperă tava cu folie de aluminiu, introdu în cuptor şi coace timp de 40-45 de minute.
Pofta buna!