Friptura de pui cu sos de mere si cimbru
PrinteazaFriptura de pui cu sos de mere si cimbru din: mere, zeama de lamaie, cimbru, piept de pui, sare, piper, unt, suc de mere, mustar, smantana.
- 2 mere
- 1 lingura zeama de lamaie
- 4-5 crengute de cimbru
- 4 felii piept de pui
- sare
- piper
- 10 g unt topit
- 1/4 l suc de mere
- 1/4 l concentrat de carne de pasare
- 1 lingura smantana
- 2 linguri rase amidon (sau faina)
- 1 lingura mustar
Mod de preparare:
Se spala merele, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele, se taie felii mai groase si se stropesc cu zeama de lamaie.
Cimbrul proaspat se spala, se alege si frunzulitele se toaca marunt. Se spala carnea, se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste in untul incins cate patru minute pe fiecare parte.
In untul in care s-a prajit carnea se calesc circa doua minute merele si cimbrul tocat. Se sting cu sucul de mere si concentratul de carne si se lasa sa dea cateva clocote.
Se adauga smantana si amidonul, se lasa sa fiarba incet inca doua minute si pe urma se incorporeaza mustarul.
Se introduc feliile de carne in sos si se servesc cu o garnitura de cartofi piure sau prajiti.
Pofta buna!