Friptura de pui cu sos de mere si cimbru

Printeaza

Friptura de pui cu sos de mere si cimbru din: mere, zeama de lamaie, cimbru, piept de pui, sare, piper, unt, suc de mere, mustar, smantana.

Ingrediente:Friptura de pui cu sos de mere si cimbru

  • 2 mere
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 4-5 crengute de cimbru
  • 4 felii piept de pui
  • sare
  • piper
  • 10 g unt topit
  • 1/4 l suc de mere
  • 1/4 l concentrat de carne de pasare
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri rase amidon (sau faina)
  • 1 lingura mustar

 

Mod de preparare:

Se spala merele, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele, se taie felii mai groase si se stropesc cu zeama de lamaie.

Cimbrul proaspat se spala, se alege si frunzulitele se toaca marunt. Se spala carnea, se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste in untul incins cate patru minute pe fiecare parte.

In untul in care s-a prajit carnea se calesc circa doua minute merele si cimbrul tocat. Se sting cu sucul de mere si concentratul de carne si se lasa sa dea cateva clocote.

Se adauga smantana si amidonul, se lasa sa fiarba incet inca doua minute si pe urma se incorporeaza mustarul.

Se introduc feliile de carne in sos si se servesc cu o garnitura de cartofi  piure sau prajiti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.