Friptură de pui în stil toscan
PrinteazaFriptură de pui în stil toscan din: ardei iute, piept de pui, lamai, zeama de lamaie, usturoi verde, ceapa verde, patrunjel, bere bruna, apa, ulei, sare si piper.
- 1-2 ardei iuti rosii sau verzi mici
- 4 piepti de pui fara os
- 2-3 lamai potrivite
- zeama de la o lamaie
- 2 legaturi usturoi verde
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura patrunjel
- 100 ml bere bruna
- 200 ml apa
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli piepţii de pui, îi scurgi bine de apă şi crestezi fiecare bucată în trei. Cureţi şi speli ceapa albă şi ceapa verde, pătrunjelul, usturoiul verde, ardeii iuţi şi ardeiul capiai. Speli lămâile şi le tai feliuţe subţiri. Toci mărunt ceapa şi lusturoiul verde, pătrunjelul şi ardeii iuţi. Tai julien ceapa alba.
Aşezi bucăţile de pui într-un vas termorezistent, torni apa, uleiul şi adaugi printre bucăţile de pui feliuţele de lămâie şi cele de ceapă. Presari verdeaţa şi ardeiul iute tocate, sarea şi piperul, după gust, şi pui vasul cu friptură la cuptor circa 40 de minute.
Cu 10 minute înainte, torni berea brună peste carne. Scoţi friptura pe un platou, presari pătrunjel tocat şi o serveşti caldă.
Friptură de pui în stil toscan
Pofta buna!