Friptura de pulpa impanata cu porumb
PrinteazaFriptura de pulpa impanata cu porumb din: pulpe de pui, porumb, ardei grasi, ulei, ceapa, usturoi, miere, lamaie, oregano.
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 1 ştiulete porumb
- 2 ardei graşi divers coloraţi
- 100 ml ulei
- 1 ceapă mare roşie
- 4-5 căţei de usturoi
- 2 linguri mari de miere
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 lingură oregano uscat
Mod de preparare:
Speli bucăţile de carne, le presari cu sare şi piper şi le împănezi cu usturoi. Amesteci mierea cu zeama de lămâie şi oregano, ungi carnea cu acest amestec, apoi o pui într-o cratiţă acoperită şi o dai la frigider pentru 30 de minute.
In acest timp pregăteşti garnitura: Pui porumbul la fiert şi când e gata îl laşi să se răcească, apoi îl cureţi de boabe. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi ardeiul gras tăiat fideluţă.
Sărezi, piperezi şi după aproximativ 8-10 minute pui boabele de porumb. Le mai laşi să se călească, apoi le scoţi pe un platou. In uleiul rămas prăjeşti bucăţile de carne împănate şi când s-au rumenit le aşezi pe un platou cu garnitura de porumb.
Pofta buna!