Friptura de rata in crusta
PrinteazaFriptura de rata in crusta din: rata, sare, chimen, miere.
- 1 rata (circa 2 kg)
- 4-5 lingurite sare
- 2-3 lingurite chimen
- 150 ml miere
Mod de preparare:
Se spală şi se şterge raţa. Se presară sare şi chimen. Se îndepărtează excesul de grăsime de la gât şi din spate. Raţa se sărează şi înăuntru. Se aşază într-o tavă şi se toarnă apă. Se acoperă şi se coace cca 7 ore, în cuptorul încălzit la 90 °C.
După 7 ore, raţa va arăta ca şi cum ajpia ar fi pătrunsă, pielea va deveni galbenă, iar carnea nu va fi moale. In acest moment temperatura din cuptor se fixează la 120 °C şi friptura se mai coace încă 6 ore, acoperită. Nu se mai adaugă apă.
Cu cca 1 oră înainte de terminarea timpului de coacere, se ia capacul de pe friptură şi se unge cu miere, folosind o pensulă. Mierea se omogenizează în prealabil într-o ceaşcă, adăugând eventual şi sos din tavă. Pielea raţei devine aurie şi crocantă (eventual se ridică puţin temperatura din cuptor).
Se scoate raţa din cuptor şi se lasă să se odihnească obligatoriu 5 min. înainte de servire. Se oferă alături o garnitură de varză murată călită.
Friptura de rata in crusta
Pofta buna!
Arata bine friptura asta de rata 🙂
Eu n-am mancat asa ceva, e bun? Intreb pentru ca vreau sa fac si eu