Friptura de rata cu mere
PrinteazaFriptura de rata cu mere din: rata, unt, mere, prune, pere, vin, sare.
- 1 raţă
- 3 linguri cu unt
- 2 mere
- 10 prune
- 2 pere
- 1 pahar cu vin
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi raţa de pene şi de fulgi, treceţi-o prin flacără mare ca să se pârlească puful mărunt. înlăturaţi labele şi capul, despicaţi pieptul sau spatele ca să goliţi pasărea.
Aruncaţi maţele, curăţaţi plămânii, desprindeţi măruntaiele (inima, ficatul, pipota), spălaţi pasărea pe dinăuntru şi pe dinafară, scurgeţi-o în sită, apoi săraţi-o pe dinăuntru.
Ungeţi o cratiţă cu pereţii înalţi cu unt, aşezaţi pasărea întreagă, turnaţi peste ea vin şi apă caldă.
Scoateţi grăsimea din pasăre, ungeţi toată carnea cu grăsimea topită, săraţi puţin, puneţi cratiţa în cuptorul cald să se rumenească la foc potrivit, după ce aţi umplut golul cu fructe tăiate felii şi măruntaiele.
Se frige cam în 2 ore.
Pofta buna!