Friptură de raţă cu portocale si vin
PrinteazaFriptură de raţă cu portocale si vin din: rata, portocale, unt, vin, sare, piper, oregano, boia de ardei dulce.
- 1 rata grasa
- 3 portocale
- 70 g unt
- 1 pahar vin
- sare
- piper
- oregano
- boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Cureţi şi speli raţa. Apoi umpli raţa cu feliile de la o portocală tăiată. O presari cu praf de sare şi condimente, o ungi cu unt şi o pui în tavă să se rumenească. Separat, tai în bucăţi mici o portocală fără coajă.
Când începe să se rumenească raţa, adaugi bucăţile de portocală în tavă, lângă raţă, apoi ungi raţa din când în când cu zeama din tavă.
Adaugi şi vinul în tavă şi laşi raţa să se frigă bine. Când este gata, serveşti raţa pe un platou, mai întâi o laşi întreagă, apoi o tai în bucăţi. Pui şi bucăţile de portocală şi sosul.
Friptură de raţă cu portocale si vin
Pofta buna!
Friptura de rata e buna rau