Friptura de rata cu portocale
PrinteazaFriptura de rata cu portocale din: rata, portocale, unt, vin, sare, piper, oregano si boia de ardei dulce.
- 1 rata grasa
- 3 portocale
- 70 g unt
- 1 pahar vin
- sare
- piper
- oregano
- boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Umpli raţa cu portocala tăiată felii. O dai cu praf de sare, o ungi cu unt şi o pui în tavă să se rumenească. Separat, tai în bucăţi mici o portocală fără coajă.
Când începe să se rumenească raţa, adaugi bucăţile de portocală în tavă, lângă raţă, apoi ungi raţa din când în când cu zeama din tavă. Adaugi şi vinul în tavă şi laşi raţa să se frigă bine.
Când este gata, serveşti raţa pe un platou, mai întâi o laşi întreagă, apoi o tai în bucăţi. Pui şi bucăţile de portocală şi sosul. Este un preparat foarte gustos şi aspectuos!
Friptura de rata cu portocale
Pofta buna!