Friptura de rata
PrinteazaFriptura de rata din: aripi de rata, vin rosu, unt, sare, piper, esalote.
Ingrediente:
- două aripi de raţă
- 1/4 l vin roşu de Bourgogne
- 150 g unt
- sare şi piper
- 10 eşalote
Mod de preparare:
Asezonaţi cu sare şi piper cele două aripi de raţă. Prăjiţi-le foarte puţin în unt într-o cratiţă. Aripile de raţă trebuie să rămână totuşi roşii, aproape în sânge.
După prăjire, puneţi cele două aripi pe o farfurie şi tranşaţi-le. Puneţi în cratiţă câteva eşalote tăiate. Adăugaţi vinul de Bourgogne. în sosul astfel obţinut mai puneţi 100 g unt proaspăt.
Pentru servire, se introduce friptura de raţă în acest sos excelent şi se garniseşte cu cepe mici şi napi congelaţi, ciuperci preparate în unt şi crenguţe tinere de spanac.
Poftă bună!