Friptura de tap marinata cu garnitura de varza rosie, cu costita afumata si mere si galuste de faina
PrinteazaFriptură de ţap marinată cu garnitură de varză roşie, cu costiţă afumată şi mere şi găluşte de făină din: carne macra, varza rosie, costita afumata, ceapa, mere, grasime, sare, piper, faina, zarzavat, vin, otet diluat, foi de dafin.
- 1,400 kg carne macră (pulpă, cotlet sau spată)
- 1,200 kg varză roşie
- 80 g costiţă afumată
- 2 cepe
- 3 mere
- 150 g grăsime
- sare
- piper
- 2 ouă
- 250 g făină
- 100 g zarzavat
- 1/4 l vin
- 1/4 1 oţet diluat
- 2 foi dafin
Mod de preparare:
Se lăsă carnea 24 ore la macerat cu oţet, vin, ceapă, zarzavat tăiat, dafin şi piper boabe. După 24 ore de macerat se pune carnea la fript cu sare, piper pisat, zarzavat, dafin şi ceapa din marinată, grăsime şi se stropeşte din cînd în cînd cu zeamă din marinată.
După circa 1 oră se scoate şi se face sosul cu puţină făină, supă şi vin. Separat se face garnitura de varză roşie astfel se taie varza obişnuit, se presară cu sare şi după 30 minute se spală bine, se stoarce şi se înăbuşă cu costiţa, ceapa şi merele toate tăiate, feliuţe, sare, puţin zahăr, 1 pahar supă şi grăsime.
Se mai fac găluştele din 2 ouă, 200 g făină, puţină sare şi unt topit. Se taie carnea felii, se aşază pe platou garnisită cu varza şi găluştele.
Sosul se serveşte separat la sosieră.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- friptura de tap la cuptor
- friptura de tap
- tap la cuptor
- retete cu carne de tap
N-am mancat niciodata friptura de tap
Nici eu n-am mancat friptura de tap. Sunt curioasa cum e.