Friptura de vaca cu sos

Printeaza

Friptura de vaca cu sos din: usturoi, ulei de masline, fripturi de vaca, sare, piper, sunca, ceapa, unt, burti, rosie, nucsoara, patrunjel, oregano, coniac, slanina, mozzarella.

Ingrediente:Friptura_de_vaca_cu_sos

  • 1 catel de usturoi
  • 3 lingurite ulei de masline
  • 2 fripturi de vaca (200 g)
  • sare
  • piper proaspat macinat

pentru sos:

  • 50 g sunca fiarta
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita unt sau margarina
  • 50 g bureti galbeni
  • 100 g ciuperci
  • 1 rosie
  • 1 praf nucsoara
  • 2 lingurite patrunjel tocat
  • 2 lingurite oregano tocat
  • 1 lingurita coniac
  • 4 felii de slanina afumat
  • 100 g mozzarella

 

Mod de preparare:

Se toacă fin căţelul de usturoi şi se prăjeşte in ulei. Friptura de vită se prăjeşte, după gust, in uleiul cu usturoi, se scoate, se sărează, se piperează şi se pune la cald. Şunca se taie fâşii, se toacă fin ceapa, ambele se prăjesc în untură fierbinte. Se înfierbântă cuptorul la 200 C.

Se taie mărunt ciupercile şi se prăjesc rapid. Roşiile se curăţă de pieliţe, se taie cubuleţe şi se adaugă amestecului de ciuperci. Si drege cu sare, piper şi nucşoară, se adaugă ierburile aromate şi coniacul.

Feliile de slănină se prăjesc rapid in uleiul cu usturoi şi se aşează peste fileuri. Se împarte deasupra lor compoziţia de ciuperci, se ornează cu brânză şi se dă totul la cuptor până devine galben-auriu.

Friptura de vaca cu sos

Friptura_de_vaca_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.