Friptura de vaca impanată cu sos
PrinteazaFriptura de vaca impanată cu sos
- 1 kg came macră de vită
- un pahar de ulei
- o căpăţână de usturoi
- 2-3 cepe
- 2-3 morcovi
- 50 g de bulion
- piper
- sare
- foi de dafin
- cimbru
- câteva linguri de vin alb
Mod de preparare:
Carnea o desfaci într-o bucată cât mai lungă şi o împănezi cu bucăţi subţiri de morcov, câţiva căţei de usturoi şi, facultativ, cu slănină tăiată cubuleţe.
O sărezi şi o rumeneşti bine în uleiul încins.
O scoţi, o pui într-o cratiţă cu puţină apă şi o acoperi cu un capac. In uleiul în care ai prăjit-o pui să se călească ceapa tocată, morcovii raşi şi căţeii de usturoi tăiaţi mărunt. Adaugi apoi bulionul, stingi sosul cu o cană de apă şi-l mai laşi să fiarbă puţin.
Il răstorni apoi peste carnea prăjită şi pui totul să fiarbă la foc mic. Când este aproape gata, pui boabele de piper, foile de dafin, cimbrul şi câteva linguri de vin alb, potriveşti de sare şi-l mai dai într-un clocot. Scoţi apoi carnea şi strecori sosul.
Serveşti friptura tăiată felii cu sosul turnat deasupra şi cu garnitură de cartofi sau macaroane.
Pofta buna!