Friptura de vaca impanată cu sos

Printeaza

Friptura de vaca impanată cu sos

Ingrediente:Friptura de vaca impanată cu sos

  • 1 kg came macră de vită
  • un pahar de ulei
  • o căpăţână de usturoi
  • 2-3 cepe
  • 2-3 morcovi
  • 50 g de bulion
  • piper
  • sare
  • foi de dafin
  • cimbru
  • câteva linguri de vin alb

 

Mod de preparare:

Carnea o desfaci într-o bucată cât mai lungă şi o împănezi cu bucăţi subţiri de morcov, câţiva căţei de usturoi şi, facultativ, cu slănină tăiată cubuleţe.

O sărezi şi o rumeneşti bine în uleiul încins.

O scoţi, o pui într-o cratiţă cu puţină apă şi o acoperi cu un capac. In uleiul în care ai prăjit-o pui să se călească ceapa tocată, morcovii raşi şi căţeii de usturoi tăiaţi mărunt. Adaugi apoi bulionul, stingi sosul cu o cană de apă şi-l mai laşi să fiarbă puţin.

Il răstorni apoi peste carnea prăjită şi pui totul să fiarbă la foc mic. Când este aproape gata, pui boabele de piper, foile de dafin, cim­brul şi câteva linguri de vin alb, potriveşti de sare şi-l mai dai într-un clocot. Scoţi apoi carnea şi strecori sosul.

Serveşti friptura tăiată felii cu sosul turnat deasupra şi cu garnitură de cartofi sau macaroane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.