Friptura de vita cu bulion
PrinteazaFriptura de vita cu bulion din: pulpa de vita, ceapa, morcovi, faina, vin, bulion, sare, piper.
- 1 kg pulpă de vită
- 2 cepe
- 500 g morcovi
- 1 lingură făină
- 1 litru vin alb sec
- 3 linguri bulion
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
În ulei, se pune la călit ceapa tocată si, după ce s-a înmuiat, se adaugă carnea tăiată pe fibră. Se lasă să se rumenească, se adaugă făina, se lasă 30 de secunde si se toarnă vinul. Se lasă la fiert o oră cu capac.
Apoi, se adaugă morcovii tăiati rondele. Se mai lasă o oră la fiert si, cu 10 minute înainte de a fi gata, se pune bulionul si, eventual, încă putină apă.
Se potriveste gustul de sare si piper.
Friptura de vita cu bulion
Pofta buna!