Friptura de vita cu cartofi copti
PrinteazaFriptura de vita cu cartofi copti din: muschi de vita, faina, sare, piper, ceapa, ulei, cartofi, verdeata.
- o bucată muşchi de vita
- o linguriţa făină de muştar
- o linguriţă făină
- sare
- piper
- 4 cepe mari
- 2 linguri ulei
Pentru garnitură:
- cartofi copţi
- verdeaţă, pentru decor
- salată de varză roşie
- fasole verde fiartă
Mod de preparare:
In tava de copt se aşază un strat de ceapă tăiată peştişori si amestecată cu ulei.
Separat se amestecă făina cu făina de muştar, sare şi piper. Se freacă apoi bucata de muşchi de vită cu amestecul de făină şi condimente şi se aşază peste ceapă, în tavă.
Se lasă la cuptor timp de 35 de minute, dacă se doreşte o friptură în sânge, încă 30 de minute, dacă se doreşte aproape făcută, şi încă 30 de minute, dacă se doreşte o friptură foarte bine făcută.
Se lasă apoi să se odihnească 10 minute înainte de tăiere.
Se portionează şi se serveste alături de o garnitură de cartofi copţi asezonaţi cu verdeaţă proaspăt tocată, fasole verde şi salată de varză roşie.
Pofta buna!