Friptura de vita cu chives
PrinteazaFriptura de vita cu chives din: carne de vita, broccoli, chives, taietei, usturoi, ulei, sos de soia.
- 1 broccoli
- 500 g carne de vită, tâiată fâşii
- 4 ciuperci mari
- 0 legătură de chives
- 250 g tăieţei cu ou
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, tocat
- 3 linguri sos de soia
- 4 linguri sos hoisin
- zeama de la lămâie
Mod de preparare:
Fierbe tăieţeii şi broccoli în apă cu sare. Scurge de lichid, dar păstrează 2-3 linguri, şi lasă deoparte.
Incinge 1/2 lingură ulei de măsline într-un wok. Prăjeşte carnea la temperatură maximă, amestecând continuu 3-4 minute, pănă când se rumeneşte. Pune carnea deoparte.
Adaugă uleiul rămas şi prăjeşte ciupercile 2-3 minute. Pune usturoiul, sosul de soia, hoisin şi zeama de lămâie. Lasă să dea câteva clocote 1 minut şi apoi adaugă carnea, tăieţeii şi broccoli.
Presară chives.
Pofta buna!