Friptura de vita cu chives 

Printeaza

Friptura de vita cu chives din: carne de vita, broccoli, chives, taietei, usturoi, ulei, sos de soia.

Ingrediente:Friptura de vita cu chives

  • 1 broccoli
  • 500 g carne de vită, tâiată fâşii
  • 4 ciuperci mari
  • 0 legătură de chives
  • 250 g tăieţei cu ou
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, tocat
  • 3 linguri sos de soia
  • 4 linguri sos hoisin
  • zeama de la lămâie

 

Mod de preparare:

Fierbe tăieţeii şi broccoli în apă cu sare. Scurge de lichid, dar păstrează 2-3 linguri, şi lasă deoparte.

Incinge 1/2 lingură ulei de măsline într-un wok. Prăjeşte carnea la temperatură maximă, amestecând continuu 3-4 minute, pănă când se rumeneşte. Pune carnea deoparte.

Adaugă uleiul rămas şi prăjeşte ciupercile 2-3 minute. Pune usturoiul, sosul de soia, hoisin şi zeama de lămâie. Lasă să dea câteva clocote 1 minut şi apoi adaugă carnea, tăieţeii şi broccoli.

Presară chives.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.