Friptura de vita cu gutui si usturoi de Jamie Oliver
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de Friptura de vita cu gutui si usturoi din: ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, gutui carne de vita, rosii, pasta de rosii, piure de rosii, scortisoara, frunze de dafin, ienibahar, vin rosu si paste.
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 10 cepe mici, taiate in jumate
- 3 catei de usturoi, taiati
- 2 gutui decojite si taiate
- 2 kg carne de vita, taiate in bucati
- 18 rosii mici, de tip cherry sau 400 grame rosii
- 1 cana pasta de rosii
- 1 lingura piure de rosii
- 1-2 bete scortisoara
- 2-3 frunze de dafin
- 1 lingura ienibahar
- 1 pahar de vin rosu sec
- orez sau paste fierte
Mod de preparare:
Incalzeste uleiul la foc mediu intr-o tigaie mare. Pune usturoiul si ceapa si soteaza-le 5 minute, pana cand se inmoaie. Scoate-le din tigaie si pune-le deoparte.
Pune apoi in aceeasi tigaie bucatile de gutuie si soteaza-le 5 minute si pe ele, sa se inmoaie. Scoate-le si pune-le deoparte.
Pentru a evita ca acestea sa capete o culoare maronie, le poti tine in apa minerala, pana vei avea nevoie de ele in prepararea mancarii.
Adauga carnea de vita in tigaie si prajeste-o 10 minute, pentru a capata o culoare maronie pe toate partile.
Peste carne, adauga ceapa si usturoiul facute la inceput, apoi pune si rosiile, pasta de tomate, piureul de rosii, scortiosoara, frunzele de dafin, ienibaharul si vinul. Adauga suficient de multa apa incat sa acopere usor friptura.
Amesteca bine, adu toata compozitia la punctul de fierbere, apoi lasa mancarea sa se faca la foc mic, timp de o ora. Adauga gutuile pe care le pusesei deoparte si amesteca.
Mai tine pe foc inca 30-60 de minute. Ar trebui ca friptura sa fie frageda, iar sosul sa se fi ingrosat.
Friptura se serveste alaturi de orez sau paste fierte.
Pofta buna!