Friptura de vita cu ierburi aromatice
PrinteazaFriptura de vita cu ierburi aromatice din: pulpa de vita, rosii cherry, unt, otet, ulei de masline, ardei iute, cimbru, rozmarin, cimbrisor, maghiran, oregano, sare, piper.
- 600 g pulpa de vita (sau de vitel)
- 2 crengute cu rosii cherry
- 150 g unt
- 2 linguri otet
- 3 linguri ulei de masline
- ardei iute taiat rondele
- ierburi aromatice (cimbru, rozmarin, cimbrisor, maghiran, oregano)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bucata de carne, o tai pe orizontală pentru a obţine grosimea de circa 2 cm, apoi aşezi feliile de carne într-un castron cu apă rece şi 2 linguri de oţet. Acoperi castronul şi laşi carnea să se frăgezească circa 20 de minute la frigider.
Scoţi feliile de carne, le clăteşti cu apă rece, le usuci bine cu prosoape absorbante, le ungi cu ulei de măsline şi le presari, generos, cu un mix de ierburi aromatice, pe toate părţile.
Aşezi feliile de carne, astfel pregătite, într-un castron şi le laşi să se aromati- zeze, la rece, circa o oră.
Scoţi carnea de la frigider şi o laşi aproximativ 15 minute la temperatura camerei. Intre timp, ungi gratarul cu putin ulei de masline, il incingi, asezi feliile de carne si le lasi 1 minut la foc mare. Reduci apoi focul si lasi carnea sa se friga incet, timp de 5 minute.
Friptura de vita cu ierburi aromatice
Pofta buna!