Friptura de vita cu mustar
PrinteazaFriptura de vita cu mustar din: carne, gem, mustar, otet, cimbrisor, ceapa, morcov, telina, vin, smantana, sare, piper.
- 1 kg carne de pe ceafă
- sare
- piper
- 4 linguri gem de portocale
- 4 linguri muştar
- 2 linguri oţet de mere
- 1 linguriţă cimbrişor
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 cepe roşii
- 1 morcov
- 100 g ţelină
- 150 ml vin alb
- 250 ml supă de carne
- 4 linguri smântână
Mod de preparare:
Carnea se spală, se şterge, apoi se presară cu sare şi piper. Gemul se amestecă bine cu muştar, se adaugă oţetul, cimbrişorul şi pătrunjelul tocat mărunt.
Cu această compoziţie se unge deasupra carnea, apoi se aşază într-o tavă. Se introduce apoi în cuptor, timp de 75 de minute.
Se curăţă morcovul, ţelina şi ceapa se taie felii. La 20 de minute de la începutul prăjirii, se toarnă vin (cam 100 de ml) şi se adaugă legumele.
Când este gata, carnea se scoate din tavă, se lasă să se răcească şi se taie felii. Sosul din tavă se pasirează şi se amestecă apoi cu vinul rămas şi smântână.
Friptura se serveşte cu garnitură de paste făinoase şi sos.
Pofta buna!