Friptura de vita cu portocala si ghimbir
PrinteazaFriptura de vita cu portocala si ghimbir din: friptura, zeama de portocale, ghimbir, ulei, sos de soia, miere, sherry, orez.
- 4×175 g friptură de vita
- zeama de la 2 portocale
- 3 cm ghimbir răzuit
- 1/2 linguriţă ulei de susan
- 1 lingură sos de soia
- 1 linguriţă miere
- 1 linguriţă sherry sau coniac
- 4 bucati pak choi, tăiate în două
- 500 g orez fiert la microunde cu cocos, lemongras şi chilii
Mod de preparare:
Intr-o pungă de plastic pune carnea, ghimbirul, uleiul de susan, sosul de soia, mierea şi sherry şi dă la rece minim 20 minute.
Incinge un vas Zneaderent şi prăjeşte friptura 3 min pe fiecare parte. Transferă pe platou încălzit şi ţine la cald.
Adaugă pak choi în vas, cu tâiatura în jos şi prăjeşte 2 minute, apoi întoarce şi stinge cu marinata rămasă. Adu la punctul de fierbere şi ţine pe foc 2 minute.
Intre timp, dă orezul la microunde, conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj şi porţionează în farfurii. Adaugă pak choi, friptura şi stropeşte cu sosul fierbinte.
Friptura de vita cu portocala si ghimbir
Pofta buna!