Friptura de vita cu rosii
PrinteazaFriptura de vita cu rosii din: carne de vita, rosii, supa, vin rosu, piper, sare, unt, ulei, patrunjel verde si ceapa.
- 1 kg de carne de vita sau vitel (pulpa sau snitele gata portiaonate)
- 500 gr de rosii bine coapte sau 1 cutie de rosii in bulion decojite
- 200 ml supa
- 100 ml vin rosu
- piper
- sare
- 50 gr de unt
- ulei
- 1 legatura de patrunjel verde
- 2 cepe
Mod de preparare:
Carnea se taie felii si se bate ca pentru snitel. Se sareaza si se pipereaza. Ceapa se toaca solzisori si se pune la calit la foc mic in ulei. Cand devine sticloasa se scoate din ulei cu o paleta. In uleiul ramas se pune carnea la prajit. Se intoarce pe ambele parti si dupa ce s-a patruns putin se adauga rosiile taiate felii, ceapa, supa, vinul si untul.
Se lasa la fiert la foc mic pana cand se inmoaie bine carnea. Se scoate carnea pe un platou, se strecoara sosul si se pune peste friptura. Se presara patrunjel tocat si se serveste impreuna cu piure de cartofi.
Pofta buna!
Sa-mi pregatesti o portie
O adevarata nebunie de arome e friptura asta de vita cu rosii
Buna friptura asta 🙂