Friptura de vita cu salata de porumb
PrinteazaFriptura de vita cu salata de porumb din: salata verde, coriandru, rosii cherry, porumb, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper negru, cartofi, muschi de vita, usturoi si vinegreta de busuioc.
- salata verde proaspătă
- coriandru, tocat
- rosii cherry
- porumb proaspăt
- 1 ½ linguri de ulei de măsline extra virgin
- 1 lingurita de sare de mare
- ½ lingurita piper negru macinat proaspat
- cartofi mici fierti
- 1-1 ½ kg muschi de vita
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
- 1 lingurita de sare de mare
- ½ lingurita piper negru macinat proaspat
- vinegreta de busuioc
Mod de preparare:
Combinati suc de lămâie, ulei de măsline, usturoi, sare si piper intr-o punga cu blocare zip. Se feliaza subţire friptura şi se adaugă in punga. Se lasa la marinat la temperatura camerei.
Incalziti cuptorul la 425 de grade.
Combină de 1 1/2 linguri ulei de masline, sare si piper intr-o tigaie. Se adauga porumbul si se lasa la prajit timp de 15 minute, intorcand la fiecare 5 minute.
Scoateţi din cuptor şi dati deoparte să se răcească.
Incingeti gratarul temperatura medie. Adaugati feliile de carne marinata si lasati la fript cate 5-6 minute pe fiecare parte. Inainte de servire se lasa la racit aproximativ 5 minute.
Intre timp se aranjeaza salata pe farfurii mari. Se presara coriandru. Se adauga porumbul, cartofii şi roşiile. Apoi se adauga friptura si se stropeste cu vinegreta de busuioc.
Pofta buna!