Friptura de vita cu salata de rosii

Printeaza

Friptura de vita cu salata de rosii din: vrabioara de vita, sos worcestershire, ulei de masline, telina, rosii, ulei de masline, pasta de hrean, otet de vin rosu, pasta de tomate.

Ingrediente:Friptura_de_vita_cu_salata_de_rosii

  • 250 g vrabioara de vita (manzat)
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • ulei de masline pentru uns
  • 6 tulpini de telina Apio, feliate fin (pastreaza frunzele)
  • 200 g de rosii

pentru dressing:

  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita pasta de hrean
  • 1 lingurita otet de vin rosu
  • 1 lingurita pasta de tomate

 

Mod de preparare:

Stropeşte carnea de vită cu sosul Worcestershire, apoi cu ulei şi asezonează. Las-o la marinat cel puţin 30 de minute. Amestecă într-un bol ingredientele pentru salată. Imparte cantităţile de ţelină Apio şi roşii pe două farfurii.

Incinge bine grătarul sau o tigaie-grill şi frige carnea 5-6 minute pe fiecare parte (depinde de cât de groasă este bucata de carne), la-o de pe foc şi las-o la odihnit, acoperită cu folie de aluminiu, timp de 5 minute.

Feliază friptura în fâşii subţiri şi adaug-o peste salată. Serveşte-o împreună cu dressingul şi cu frunzele de ţelină Apio presărate.

Friptura de vita cu salata de rosii

Friptura_de_vita_cu_salata_de_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.