Friptura de vita cu salata de rosii
PrinteazaFriptura de vita cu salata de rosii din: vrabioara de vita, sos worcestershire, ulei de masline, telina, rosii, ulei de masline, pasta de hrean, otet de vin rosu, pasta de tomate.
- 250 g vrabioara de vita (manzat)
- 1 lingura sos Worcestershire
- ulei de masline pentru uns
- 6 tulpini de telina Apio, feliate fin (pastreaza frunzele)
- 200 g de rosii
pentru dressing:
- 1 lingura sos Worcestershire
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita pasta de hrean
- 1 lingurita otet de vin rosu
- 1 lingurita pasta de tomate
Mod de preparare:
Stropeşte carnea de vită cu sosul Worcestershire, apoi cu ulei şi asezonează. Las-o la marinat cel puţin 30 de minute. Amestecă într-un bol ingredientele pentru salată. Imparte cantităţile de ţelină Apio şi roşii pe două farfurii.
Incinge bine grătarul sau o tigaie-grill şi frige carnea 5-6 minute pe fiecare parte (depinde de cât de groasă este bucata de carne), la-o de pe foc şi las-o la odihnit, acoperită cu folie de aluminiu, timp de 5 minute.
Feliază friptura în fâşii subţiri şi adaug-o peste salată. Serveşte-o împreună cu dressingul şi cu frunzele de ţelină Apio presărate.
Friptura de vita cu salata de rosii
Pofta buna!