Friptură de vită cu salată mixtă
PrinteazaO reteta de friptura de vita cu salata mixta din: antricot de vita, sare grunjoasa, salata verde, cicoare si ulei de masline extravirgin.
- 1 bucată antricot de vită groasă de 4 cm
- sare grunjoasă
pentru salată:
- 1 salată verde
- 1 cicoare roşie (radicchio)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Dacă foloseşti pentru grătar o placă striată din fontă, presar-o cu o mână de sare grunjoasă. Pune carnea pe grătar după ce i-ai făcut trei incizii, la distanţe egale, în grăsimea care o înconjoară.
Intre timp, spală, zvântă şi taie salata şi cicoarea. Pune-le într-un castron. Frige carnea câte 5 minute pe fiecare parte, întorcând-o o singură dată; pune-o pe un fund de lemn şi taie-o. Aşaz-o încă 1 minut pe grătar şi serveşte-o aranjată frumos peste salată, stropită în prealabil cu ulei de măsline, şi condimentează cu sare.
Este bine să aşezi carnea pe grătar imediat ce ai tăiat-o felii pentru a se închide capilarele sub acţiunea căldurii, în felul acesta sucul rămânând în interior în totalitate.
Friptură de vită cu salată mixtă
Poftă bună!