Friptura de vita cu sos alb
PrinteazaFriptura de vita cu sos alb din: muschi de vita, hrean, smantana, branza cu mucegai, unt, vin alb.
- 500 g muşchi de vită
- 3 beţe de hrean rase
- 200 g smântână
- 100 g brânză cu mucegai
- 100 g unt
- 2 pahare cu vin alb
Mod de preparare:
Spală muşchiul şi usucă-l pe hârtie absorbantă. Curăţă-l de pieliţe şi condimentează-l. Incinge cuptorul.
Intr-o tigaie bine încinsă, topeşte 50 g de unt. Adaugă muşchiul de vită. Rumeneşte-l circa 3-5 minute pe fiecare parte, la foc puternic.
Scoate-l pe o farfurie şi lasă-l acoperit zece minute. Aşază-I în tavă şi acoperă cu folie de aluminiu. Adaugă un pahar cu vin şi lasă la cuptor 20 de minute.
Intr-o tigaie bine încinsă, topeşte restul de unt. Pune brânza şi lasă zece minute. Amestecă din când în când. Adaugă hreanul şi un pahar cu vin. Lasă la foc mic până ce scade vinul. Pune smântână şi restul de condimente.
Scoate muşchiul pe un platou. Toarnă deasupra sosul de hrean. Presară boabe de piper şi mărar tocat mărunt.
Friptura de vita cu sos alb
Pofta buna!