Friptura de vita cu sos de branza
PrinteazaFriptura de vita cu sos de branza din: brânză cu mucegai albastru, antricot de vită, ulei de măsline extravirgin, oţet balsamic, zahăr brun, usturoi, lapte bătut, sos Worcestershire, sare, piper, pătrunjel, ardei rosu.
Ingrediente:
- 50g de brânză cu mucegai albastru
- 600g de antricot de vită
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură de oţet balsamic
- 1 linguriţă de zahăr brun
- 2 căţei de usturoi, tocaţi fin
- 2 linguri de lapte bătut
- puţin sos Worcestershire
- sare şi piper
- 4 felii de pâine toast
- câteva fire de pătrunjel
- ardei roşu pentru decor
Mod de preparare:
Se taie carnea în patru felii egale şi se pune într-o pungă de plastic, amestecă jumătate din de măsline cu oţetul balsamic, zahărul brun şi usturoiul, după care se toarnă peste carne şi se lasă la marinat timp de 30 de minute, la temperatura camerei.
Se mărunţeşte brânza cu o furculiţă, după care se adaugă laptele bătut şi sosul Worcestershire şi se amestecă până când devine un sos fin.
Se scoate carnea de la marinat, se asezonează cu sare şi piper, şi se prăjeşte într-o tigaie grill unsă cu ulei.
Se pune o felie de pâine pe o farfurie, se aşază friptura deasupra, după care se toarnă sosul de brânză cu mucegai. Se decorează farfuria cu pătrunjel şi felii de ardei roşu.
Friptura de vita cu sos de branza
Pofta buna!