Friptura de vita cu sos de hribi
PrinteazaFriptura de vita cu sos de hribi din: muschi de vita, sos de soia, usturoi, miere, otet, ulei de masline, unt, vin, sare, piper, rosii cherry, hribi, unt, usturoi, vin, cimbru, parmezan.
- 2 bucati muschi de vita
- 3 linguri sos de soia
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura miere
- 2 linguri otet
- 3 linguri ulei de masline
- 50 g unt
- 30 ml vin alb
- sare
- piper
- rosii cherry
pentru sos:
- 500 g hribi proaspeti din padure
- 50 g unt
- 2 catei de usturoi
- 50 ml vin alb
- cimbru verde tocat marunt
- parmezan ras
Mod de preparare:
Speli carnea de vită şi o ştergi cu un şervet absorbant. Separat, amesteci într-un bol mierea, oţetul, sosul de soia, un vârf de cuţit de sare, uleiul şi usturoiul zdrobit. Adaugi sosul obţinut peste carnea de vită, acoperi vasul cu un capac şi dai la frigider să se marineze câteva ore (sau peste noapte).
Scoţi bucăţile de carne din marinată, le scurgi de zeamă şi le condimentezi cu sare şi piper. Ungi apoi grătarul cu puţin unt şi prăjeşti bucăţile de carne pe ambele părţi, la foc mare, timp de 3 minute. După ce s-a făcut carnea, pui roşiile cherry şi le laşi pe grătar până se înmoaie puţin.
Sos: Topeşti untul într-o tigaie de teflon şi căleşti hribii timp de 5 minute. Adaugi usturoiul şi îl ţii un minut, adaugi apoi vinul şi laşi pe foc până se evaporă lichidul format. La sfârşit, adaugi parmezanul ras şi amesteci uşor.
Serveşti muşchiul de vită, alături de sosul de hribi.
Friptura de vita cu sos de hribi
Pofta buna!