Friptura de vita cu ulei de masline
PrinteazaFriptura de vita cu ulei de masline din: vrabioara, sare, unt, ulei de masline.
- 1 bucata vrabioara (de 250 g)
- sare grunjoasă
- ulei de măsline etravirgin
- 100 g unt
Mod de preparare:
Se presară sarea peste bucata de carne şi apoi se stropeşte cu puţin ulei. Se lasă carnea la temperatura camerei 15 minute, acoperită cu un capac.
Intre timp se topesc 50 g unt într-o tigaie la foc mic, se lasă tigaia la foc până ce componentele solide ale untului se depun pe fundul tigăii şi se caramelizează.
Se prăjeşte carnea într-o altă tigaie, câte 2 minute pe fiecare parte, se pune pe ea sosul de unt şi se adaugă şi restul de unt.
Se scaldă carnea în untul topit 4 minute, se stinge focul, se pune capacul şi se lasă să se odihnească acolo 2 minute. Se scoate friptura şi se mai lasă cam 5 minute pe farfurie înainte de a fi servită.
Pofta buna!