Friptură de vită cu unt
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de friptura de vita cu unt din: usturoi, rucola, unt, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, boia dulce si file de muschi de vita.
- 1 căţel de usturoi
- 20 g rucola
- 80 g unt moale
- 1 lingură suc de lămâie
- sare
- piper
- 5 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă boia dulce
- 4 felii de muşchi de vită pentru friptură (de cca 180 g fiecare)
Mod de preparare:
Se toacă usturoiul şi rucola. Se amestecă împreună cu unt, puţin suc de lămâie, sare şi piper. Se înfăşoară în folie de aluminiu, se modelează în formă de rulou şi se dă la congelator. 2 Se amestecă uleiul cu boia, piper din belşug şi 1 lingură de suc de lămâie.
Se unge carnea cu acest amestec şi se lasă să se marineze. Se sărează fripturile şi se frig pe grătarul uns cu ulei şi încins 6-9 minute, timp în care se întorc o singură dată. Se servesc alături de untul picant.
Friptură de vită cu unt
Pofta buna!