Friptura de vita in sos de unt

Printeaza

Friptura de vita in sos de unt din: vita, ulei, sare, piper, otet, piper, dafin, ceapa, tarhon, ou, unt, piper alb.

Ingrediente: Friptura de vita in sos de unt

  • 4 fripturi de vita de cate 225g
  • 1 lingura ulei
  • sare și piper negru măcinat

Ingrediente pentru sos:

  • 6 linguri otet
  • 12 boabe de piper negru
  • 2 frunze de dafin
  • 2 cepe mici, tocate marunt
  • tarhon proaspat
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 225g unt la temperatura camerei
  • piper alb măcinat

 

Mod de preparare:

Pregatiti sosul. Puneti oțet, boabele de piper, frunze de dafin, ceapă și tarhon intr-o tigaie mica si gatiti pana se reduce la jumatate. Strecurati printr-o sită fină.

Se bat gălbenușurile de ou cu sare și piper alb proaspăt măcinat într-un castron mic. Intr-o cratita, la bain-marie, adaugati castronul cu oua si incorporati oteul strecurat, amestecand sa se incorporeze.

Incorporti treptat untul si amestecati sa se omogenizeze. Pastrati sosul cald. Incalziti o tigaie mare. Asezonati friptura cu sare și piper proaspăt măcinat negru.

Ungeti un gratar. Adaugati fripturile si rumeniti pe ambele parti cate 4-5 minute.

Se servesc fripturile cu sosul de unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.